Mit kell tudni a Medicare speciális igényű tervekről

Mit kell tudni a Medicare speciális igényű tervekről

Különleges szükséglet -tervek (SNP) egy olyan típusú Medicare Advantage -terv, amelyet azoknak kínálnak, akiknek az orvosi állapothoz kapcsolódó specifikus igényei vannak.

Ha jogosult egy speciális igényű tervre, egy személy mind a Medicare, mind a Medicaid ellátásokat kaphat, vagy olyan intézményben élhet, például gelarex rendelés próbáld ki ezt ápolási otthonban. Ezek a tervtípusok olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek kifejezetten a kiszolgált populációkra irányulnak.

Ez a cikk részletesebben részletezi az SNP -ket és az állapottípusokat, amelyek jogosultak lehetnek a lefedettségre.

Mik a speciális igényű tervek (SNP)?

A Medicare Advantage Terv révén egy személy megkapja az A. részt (kórházi juttatások), a B. rész (orvosi ellátások), és sok esetben a D. rész (vényköteles gyógyszer előnyei). A magánbiztosítók, nem pedig a Medicare és a Medicaid Szolgáltatások Központja, kezeli ezeket a csomagolt terveket.

A Medicare Advantage programok SNP -ket kínálnak olyan személyeknek, akik krónikus állapotban vannak. A Medicare ezeket a terveket azoknak, akik bizonyos típusú betegségekkel és sajátos igényeikkel rendelkeznek. Példák a következők:

 • Hozzáférés a hálózaton belüli szolgáltatókhoz, amelyek kezelik az állapotukat
 • klinikai esetkezelési programok, amelyek segítenek az embernek az állapotának kezelésében
 • Vényköteles gyógyszer olyan lefedettség, amely figyelembe venné a tipikus gyógyszereket, amelyeknek egy adott egészségi állapotú személynek szüksége lehet
 • A kiegészítő szolgáltatások lehetőségére, például a kórházban fedezett napok biztosítására, mint általában elvárnánk.

A Medicare megköveteli, hogy az összes SNP vényköteles gyógyszer lefedettséget kínáljon.

Az SNP -k rendelkezésre állása régiónként és biztosítási szolgáltatókonként változik. Még akkor is, ha valaki olyan régióban él, ahol számos Medicare Advantage terv van, előfordulhat, hogy az SNP nem áll rendelkezésre.

Milyen típusú SNP -k vannak?

Az orvosi közösség általában az SNP -k kedvezményezettjeit nagyobb a kórházi kezelés kockázatának. Ideális esetben a speciális tervek kínálata a rászorulók számára a legcélzottabb gondozást nyújthatja.

Három különböző SNP típus létezik:

 • Krónikus állapotok
 • Kettős támogatható
 • Intézményi

krónikus állapotok

krónikus állapotú SNP (C-SNP) segítenek az embereknek, akiknek nagyobb valószínűséggel igényelnek speciális ellátást és gyógyszereket.

Ezeknek a feltételeknek a példái lehetnek:

 • Autoimmun rendellenességek
 • Kardiovaszkuláris betegség
 • Krónikus alkohol vagy más anyagfüggőség Krónikus és fogyatékos mentális egészségi állapotok
 • Krónikus szívelégtelenség
 • Krónikus tüdőbetegségek
 • HIV és AIDS
 • End- Stage májbetegség
 • A végstádiumú vesebetegség
 • Neurológiai rendellenességek
 • Súlyos hematológiai rendellenességek

Betegség-specifikus kialakítás révén Tervek, a Medicare kedvezményezettjei ideális esetben több koncentrált egészségügyi ellátást kaphatnak, amely közvetlenül megfelel az igényeiknek.

A cukorbetegségben és az SNP -kben szenvedő emberekről szóló tanulmány azt találta, hogy azok, akik részt vettek az SNP -kben, alacsonyabb a kórházi ápolás. Ugyancsak kevésbé valószínű, hogy visszafogadják a kórházba, összehasonlítva azokkal, akik részt vettek a szolgáltatás-szolgáltatás-Medicare tervekben.

Intézményi SNP-k

Az intézményi SNP-k (I-SNP) azoknak a terveknek a tervek, amelyek intézményben élnek, például ápolási otthonban, vagy akiknek rendszeres ápolási ellátást igényelnek a saját otthonukban.

Kettős támogatható SNP-k

A kettős támogatható SNP-be (D-SNP) beiratkoznak azok számára, akik mind a Medicare, mind a Medicaid lefedettséggel rendelkeznek. Az integrált ápolási erőforrás -központ szerint ez a csoport a legmagasabb orvosi költségekkel járó embereket képviseli, mivel gyakran összetett orvosi igényeik vannak.

Jogosultság

A Medicare Advantage révén az SNP -re való jogosultsághoz az embernek először mind a Medicare A. részének kell lennie életkor vagy fogyatékosság.

Lehetséges, hogy egy személy korábban jogosult lesz, ha végstádiumú vesebetegség vagy amyotrophic laterális szklerózis van. Az embernek rendelkeznie kell az egészségi állapotával, vagy meg kell felelnie az SNP -re vonatkozó követelményeknek, amelyekhez megpróbálnak csatlakozni.

Ezen megfontolásokon kívül egy jogosult személynek részt kell vennie az államban vagy a régióban.

Egészségügyi karbantartási szervezetek

Különböző típusú Medicare Advantage tervek léteznek. Néhány népszerű az egészségügyi karbantartási szervezetek (HMO -k) és az előnyben részesített szolgáltató szervezetek (PPO).

Sok SNP esik a HMO terv kategóriába. A HMO részévé válás azt jelenti, hogy az embernek van egy alapellátási orvosja, aki központi gondozási pontként működik. Az alapellátási orvos szükség szerint beutazza a szakembert.

Ezek a tervek általában megkövetelik az embert, hogy válasszon a hálózaton belüli szolgáltatók listájából, amelyek segítenek az egészségügyi költségek pénzmegtakarításában. A

A HMO-k gyakran régió-specifikusak, és a biztosítótársaságnak megállapodást kell kötni a szolgáltatókkal, amelyek hálózatba kerülnek. Ez azt jelenti, hogy vannak előzetes költségek és szabályok a HMO-tervhez.

Vannak olyan államok, ahol egy személy jogosult lehet SNP -re, de régiójuk még nem kínálja őket.

Összegzés

A Medicare először 2006 -ban kínálta az SNP -ket, és mint ilyen, viszonylag új típusú Medicare Advantage -terv. Célja, hogy gondoskodjanak azok számára, akiknek gyakran a legjelentősebb vagy legcélzott orvosi igényei vannak.

Ha valaki meg akarja tudni, hogy áll rendelkezésre SNP a környéken, akkor el kell mennie a Medicare online tervkeresőjéhez.

A weboldalon található információk segíthetnek a biztosításról szóló személyes döntések meghozatalában, de nem célja, hogy tanácsot adjon a biztosítási vagy biztosítási termékek beszerzésével vagy felhasználásával kapcsolatban. Az Healthline Media semmilyen módon nem folytatja a biztosítási üzletágot, és nem engedélyezett biztosítótársaságként vagy termelőként semmilyen amerikai joghatóságban. Az Healthline Media nem javasolja vagy nem támogatja azokat a harmadik feleket, amelyek a biztosítási üzletágot folytathatják.

 • Egészségbiztosítás/egészségbiztosítás
 • Medicare/Medicaid/SCHIP
 • Elsődleges gondozás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak rajzolnak. A szakértői áttekintésű tanulmányokból, a tudományos kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

About the Author

You may also like these